Статии

КЪДЕ ГУБИМ ЕНЕРГИЯТА СИ ☄️
Продиктувана от разговор днес с моята терапевтка, разговор за това, как е нужно да съм пълна аз,за да напълня другите, се замислих и реших да напиша къде отива енергията ни според астрологията.
Думата “ енергия” е доста нашумяла вече, така че на които му се чете да заповяда❤️!
Един от показателите в астрологията за това е Южния Лунен Възел. Предполагам всички сте чували за него, но за тези, за които е нещо ново ще обясня.
Това е мястото, на което Луната пресича еклиптиката или това са енергийни точки на баланс.
Южният показва миналите ни опитности, а Северния тези качества, които трябва да придобием.
За енергията обаче, която губим ще се спра на Южния.
Вижте в кой знак се намира той във вашата карта( вече има доста безплатни приложения, а и книги ,в които е описан по години на раждане).
♈️ И така, ако сте родени с Южен Възел в Овен енергията ви отива в състезание и в доказване на правотата, също и във физическото бързането. Нужно е да се стремите към хармония и уравновесеност.
♉️ Южен Възел в Телец ви кара да се изтощавате при непрекъснатото мислене за материалната си сигурност, а и инатът може също да изиграе лоша шега.Прекаленото стоене в зоната ви на комфорт не води до развитие. Опитайте се да рискувате.
♊️ Южен Възел в Близнак ви дърпа към клюки, лицемерие и прекалено мислене. Стремете се да казвате истината и да поглеждате по мащабно на живота.
♋️ Южен Възел в Рак би могъл да ви кара да изразходвате енергията си в прекалена грижа за другите. Оставете миналото на мира. Опитайте да бъдете авторитет за себе си. Живейте тук и сега.
♌️ Южен Възел в Лъв е дърпащ към драмата и към това да сте винаги на сцената.Намалете Егото и се стремете към хуманност.
♍️ Южен Възел в Дева изтощава с прекалената ви критичност и педантизъм. Не анализирайте много. Доверявайте се понякога на Вселената.
♎️ Южен Възел във Везни ви кара да не може да взимате решения. Нуждата от одобрението на другите, а и нуждата да бъдете винаги с партньор . Добре е да работите върху отстояване и заявяване.
♏️ Южен Възел в Скорпион хаби енергията ви в недоверие и мнителност. Ежедневните екстремни ситуации са доста натоварващи. Нуждаете се от оставане в зоната на комфорт.
♐️ Южен Възел в Стрелец почти винаги ви кара да изпитвате нужда от свобода, но понякога това, което е необходимо е да оставите куфара на едно място и просто да чуете другите. Има какво да ви кажат.
♑️ Южен Възел в Козирог погубва енергията ви с работа и контрол. Панацеята е грижата към семейството.
♒️ Южен Възел във Водолей често изтощава с прекалената социализация. Говоренето,групите и отдадеността към приятели понякога взима. Добре е да обърнете внимание на себе си.
♓️ Южен Възел в Риби пък е номер едно с НЕ поставянето на граници. Тогава енергията е на нула. Полезно би било да структурирате живота си. Например направете си график за деня.
Това е малък пример за губенето на енергията ни.
Давайте си време и пространство, за да бъдете жизнени и цели.
КАК ДА НАМЕРИМ БАЛАНС СПОРЕД СТИХИИТЕ В ХОРОСКОПА 🧘‍♀️
Често чуваме колко е важно да сме балансирани и разбира се,всички знаем техники, които да ни помогнат за това-медитация, време за себе си, разходки сред природата, дишане.
Това са изключително полезни начини, но
сега ще се опитам да ви разкажа как бихте могли да се доближите до онзи баланс, които е нужен само на вас, защото ние сме отделни индивиди и не всичко, което е валидно за някой би действало и при нас.
Астрологията дава ясен отговор според стихиите в рожденната карта.
Вижте кои преобладават във вашата натална карта.
Интересно е, че в живота си срещаме хора, които ни помагат да развиваме или притъпяваме дадени качества.
Друг вариант е да се родим в семейство с различни от нашите стихии.
Ако например трябва да развием земя срещаме хора с вода, ако ни е нужен огън срещаме такива с въздух.
И така, ако имаме да развиваме огнена стихия- работим върху отстояване, здрава агресия, директност, импулсивност, детското във вас.
Когато обаче тази стихия е в излишък е добре да се погрижим за обективност, интелект, зачитане мнението на останалите, слушане.
При земната стихия, когато трябва да я придобием се учим на ред, план, лоялност, постоянство, отговорност, сензитивност, емпатия.
Ако тя е в излишък в картата е добре да премахваме от себе си инат, скептицизъм, мнителност, критичност,осъждане на другите.
Когато ни трябва водна стихия е добре да развиваме интуиция,
дълбочина, приемане,трансформация.
При излишък на вода обаче може да изпитваме чувство на вина, страх.
Когато имаме да развиваме въздух работим за информация, общителност, работа в групи, учене.
Ако тази стихия е много е добре да премахваме качества като клюкарство, завист, егоцентризъм,
Когато някоя стихия липсва имаме дисбаланс, а аз много рядко съм срещала хора с балансирани изцяло стихии.
Затова Вселената ни изпраща хора ,от които да учим, независимо дали по лесния или трудния начин.
По аналогичен начин може да определим и сенчестите ни страни. Вижте кой около вас ви дразни?
В астрологията има няколко дома, които отговарят за това.
Единят е този на десцендента( знакът, които залязва на западния хоризонт),това е брачния ни партньор.
Ако например имаме асцендент Овен ще привличаме партньори Везни или такива, които са дипломатични. Това е така, за да интегрираме тази хармония в нас.
8 дом е другото сенчесто място. Вижте какъв знак стои на върха му. Ако например там е Близнак може би не искаме да си признаем, че не пазим тайни или трябва да се погрижим за знанието си.
Разбира се, монетата има две страни и този дом отговаря и за скритите ни ресурси.
Така сянката ни всъщност може да е нашия скрит ресурс.
От къде обаче да намерим мотивация за всичко това?
Погледнете коя стихия стои на деветият ви дом. Ако е огнена ви трябва състезание.
При земната мотива са материалните придобивки.
При въздушната желанието за знание, а при водната грижата към другите.
Ако все още не знаете върху какво да работите и как да постигате баланс, запишете час за лична онлайн консултация.
Повече информация:

 

ВЕНЕРА, ВИНОТО И ЛЮБОВТА !

В астрологията Венера- Афродита е планетата, която показва какви мъже привличаме и харесваме, какъв вкус имаме…. дори и за виното?

Венера в Овен- харесвате темпераментни мъже, огнени и динамични. Вие самата сте Амазонка – спонтанна и гореща. Виното, което е подходящо за вас е шампанско.

Венера в Телец- предпочита материално осигурени, красиви партньори. Вкусът на виното е колкото се може по богат на аромати.

Венера в Близнак- харесвате и привличате мъже, които умеят да водят разговор и да ви разсмиват. Белите сухи вина са за предпочитане.

Венера в Рак- харесвате грижовни, семейни партньори, ако имат и вкус за кулинарията е бонус. Отлежали, стари вина са подходящи за този знак.

Венера в Лъв- имате предпочитания към класни, красиви мъже, но все пак такива, които не засенчват личния ви блясък.Насладете се на чаша червено сухо вино!

Венера в Дева- предпочитате рационални мъже, здраво стъпили на земята, честни и прями. За вас за десертните червени вина.

Венера във Везни- за вас са балансьорите. Хармонични типове, интелигентни и физически красиви. Що се касае до виното- натурални полу сладки вина.

Венера в Скорпион- харесвате магнетични, сексуални и страстни мъже, а в комбинация с чаша шампанско… неотразим Свети Валентин.

Венера в Стрелец- авантюристи, оптимисти, широко скроени, такива с които имате сходни хобита и вяра. Ако добавим и чаша класическо вино с плодов букет…. наздраве!

Венера в Козирог- мъже, които са постигнали големи резултати, точни и практични. Чаша гръцко вино сервирано с купа плодове е за вас!

Венера във Водолей- вие предпочитате експериментатори и свободолюбиви натури. Мъж, които може да ви бъде и добър приятел , и с които да споделите чаша мускат!

Венера в Риби- нежни и романтични мъже, творчески настроени, сантиментални и нежни. Белите вина съчетани с пилешко месо са чудесен избор за вас.


 

Хороскоп за 2021 г.

Изминаващата 2020 г. сякаш беше влакче на ужасите, особено за кардиналните знаци…/виж повече/

Интервю в Радио Веселина…/виж повече/

0899 199 523